Dünya Müminin Zindanı , Kafirin de Cennetidir.

10 Nisan 2015 Cuma

Yapay Sahte Elmas Nasıl Yapılır

Posted at  11:32  |  in  sahte elmas nasıl yapılır

Sentetik elmas
Elmasın karbon olduğu anlaşılınca, kömürün, grafitin elmasa dönüştürülebileceği düşünülerek, bu hususta birçok çalışmalar yapıldı. Nitekim bugün, grafitin elmasa dönüştürülmesi mümkündür. Termodinamik hesaplamalar grafitin elmasa dönüştürülmesi için en az 10.000 atmosfer basınç gerektiğini göstermiştir. Bununla beraber ilk defa H.Tracy Hall tarafından 1955 yılında 100.000 atmosfer basınç altında 2500°C sıcaklıkta ve krom katalizör kullanılarak sentetik elmas elde edilmiştir. Ancak parçalar genellikle küçük ve siyah renkli olup, nâdiren mücevher evsafında olabilmektedir. 1962’de yapılan bir çalışmada 200.000 atmosfer basınç ve 5000°C sıcaklıkta katalizörsüz olarak grafit elmasa dönüştürülmüştür.
PEKİ NASIL ANLIYACAĞIZ -Parlaklık Testi: Yapaylar, gerçek pırlantalardan daha az parlar. Pırlantalar yüksek bir “kırılma oranı”na sahiptir, bu da içlerinden geçen ışığı keskince bükeceği ve bunun da bir parlaklık oluşturacağı anlamına geliyor.
  • Şeffaflık Testi: Pırlantanız henüz serbestse (yüzüğe monte edilmemişse) ilk olarak temiz olduğundan emin olun, sonra pırlantayı sivri ucu (culet) yukarı gelecek şekilde bir gazetenin üstüne koyun. Gerçek bir pırlanta ile kelimeleri açık şekilde göremezsiniz. Bir pırlantanın içinden bakıyorsanız, kelimeler biraz buğulu bir şekilde görünmeli. Ancak bu testle ilgili istisnai durumlar var: bazı gerçek pırlantalar sığ kesilmiştir ve bu da yazıyı okumanıza olanak verir.
  • Yansıma Testi: Bir pırlantanın yansımaları gri tonlarındadır. Eğer bir gökkuşağı görecek olursanız, ya sahte ya da düşük kalite bir pırlantaya bakıyorsunuz demektir. Ayrıca gerçek pırlantalar, sahte pırlantaların aksine, tüm taraflarından yansırlar.
  • Yüzük Malzemesi: Gerçek bir pırlanta, yüksek kalite altın ya da platin üzerine yerleştirilmelidir, fakat herhangi birisinin pahalı bir tektaş veya pırlanta yüzük üzerine de sahtesini yerleştirebileceğini unutmayın.
  • Su Testi: Suya koyun, eğer yüzeyde kalırsa sahtedir. Pırlantalar batar. Ancak elbette bazı diğer taşlar ve sahteler de batabilir.
  • Buğu Testi: Taşın yağdan ve kirden arındırılmış olduğuna emin olun. Sonra taşa üfleyin. Eğer dört saniyeden fazla buğulu kalırsa sahtedir.
  • Aşınma Belirtileri: Eğer fazlaca sıyrık ve çentikler bulunuyorsa, pırlanta sahtedir.

Share this post

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 yorum:

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Ne Nasıl Yapılır - Nasıl Çalışır. Blogger by
Tüm Hakları Saklıdır Blogger.
back to top