Dünya Müminin Zindanı , Kafirin de Cennetidir.

13 Nisan 2015 Pazartesi

Çaydanlık-Demlik Nasıl Parlatılır ?

Posted at  07:56  |  in  Demlik nasıl parlatılır


Bugünkü konumuzda çaydanlık nasıl parlatılır veya demlik nasıl parlatılır onu açıklayacağız.

Bazı kadınların sorunlarından biri de çaydanlığın kireçlenmesidir.

Çay, işlenmiş bitki yapraklarının kaynatılmasıyla veya haşlanmasıyla elde edilen bir içecek türüdür. Ülkemizde kahvaltılar da ve günün hemen her öğününden sonra keyifle için çay, sofraların ayrılmaz bir parçasıdır.
Çaydanlıkların bu kadar sık kullanılması kolay kirlenmelerine sebep olur. Çay içmesi ne kadar keyifliyse demlik temizlemesi de bir o kadar keyifsiz sayılır. Ama püf noktalarını bilirseniz pırıl pırıl demliklerin hiç de zor olmadığını görürsünüz.
Çay bir süre bekleyince çaydanlıkta sararma oluşur. Bunun yanı sıra zamanla çaydanlığın dışında da lekelenmeler oluşmaya başlar, parlaklığını yitirir.
Demliğinizi Parlatın
Demliğinizin içindeki sarı rengi gidermek için limon tuzu kullanabilirsiniz. Demliğin için suyla doldurun, suyun içine birkaç kaşık limon tuzu katın. Ardından suyu kaynatın. Böylece sararmayı temizleyebilirsiniz. Çaydanlığın içindeki limon tuzu tadını gidermek için çaydanlığı bol suyla durulayın.
Bu yöntem çaydanlığın içindeki kireci gidermek için de kullanılabilir.
Demliğinizin dışını parlatmak için sirke ve karbonat kullanabilirsiniz. Bir miktar sirkeyle karbonatı karıştırın. Demliğinizin içini bu karışımla silin. Böylece demliğiniz ilk günkü gibi parlayacaktır.
Bir miktar sirke ile bir miktar tuzu karıştırıp demliğinizi bu karışımın içinde bekletin. Bu yöntem de demliğinizi parlamasını sağlayacaktır.
Kaynar suda eritilmiş kaya tuzu ve sirke karışımını da demliğinizi parlatmak için kullanabilirsiniz. Bu yöntemi demliğinizi dezenfekte etmek için de kullanabilirsiniz.


Share this post

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 yorum:

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Ne Nasıl Yapılır - Nasıl Çalışır. Blogger by
Tüm Hakları Saklıdır Blogger.
back to top